Monday, 29 May 2017

COMPETITION EXAMINATION QUESTIONS -- PREPOSITIONS - FILL IN BLANKS WITH PREPOSITIONS


EXERCISES RELATING TO FILL IN THE BLANKS WITH 
PREPOSITIONS
(Based on latest pattern of Competitive Examinations)


SELECT THE APPROPRIATE PREPOSITION(S) TO 

FILL IN THE BLANK (S).


1. She complained ........... the principal ..........me.

     a) with, for  b) to, of c) to, against d)of, for 

2. He is jealous ........ her ....her riches.

    a)   against, of   b) of, for  c) with, to d) of, to

3. He travelled partly ..........bus and partly .........foot.

      a)  in, at  b)  by, on  c) by, by  d) in, on

4. He is fully confident ........his success...... the examination.

     a) for, of  b) by,for  c) to, in  d) of, in

5.He differs ........... his parents ........this point.

     a)  by, at   b) with, on   c)  to, for   d) from, to

6. His sister was insisting ....... his accompanying her.

      a) on, with  b) for, to  c) at, to  d) by, to

 7. His father is proud.......... him .......his achievements.

       a) with, in b) by, at  c) of, for d) of, to

8. Both the sisters are not ...... good terms .....each other.

      a) for, to b) for, of   c) at, by   d) on, with

9. He caught him ........ his neck and slapped .... his face.

     a) by, into  b) with, on  c) at , in  d) to, of

10. He apologised ...... her .........his misbehaviour.

      a)  by, to   b) with, on  c) to, for  d) to, at

11. The forest is infested .....many ferocious wild animals.

       a)  by  b)  of   c) with  d) in

12. The little doll was draped ........ a bright red attire.

       a) in   b) with  c)  of  d) by

13. ...........whom was her daughter married?

        a) by  b) of   c) to  d) with

14. He is known for his acquaintance ......... good persons.

       a)   by  b) with  c) along with   d)  to 
  
15. His father stood surety ......... him in this case.

       a)  of    b) to    c)  for   d) by

16. His misdeeds are a matter of great disgrace .......for the family.

       a)  for   b)  to    c) into  d) of


17. There is no precedent .......... this ruling of the court.

       a)  for  b) to   c)  of  d) into

18. In the far off village we were bereft ....... regular power supply          and internet connection.

      a)  of    b) to     c) into   d) for

19. He is ambitious............ becoming a doctor.

       a) to   b)  for    c)  by   d) of

20. He is not answerable .......... anybody for his actions.

       a)   for   b)  to   c) by   d) with
21. His statement was devoid ....... any evidence and historical                facts.

        a)  with   b)  by    c) to   d) of

22. The principal of our school is known ........his honesty and                 integrity.

       a)  of    b)  to   c)  by  d) for

23. He has been looking ......... a new job for two months.

      a)  at   b) for   c) after   d) into


24. All the successful candidates were overwhelmed ....... joy.

       a) by  b)  into  c) from   d) with

25. The old man advised his sons to lay ....... something for the                rainy day

      a)  for   b) down   c) by   d) against

26. His son is negligent ............his studies.

       a)   of   b)  in  c)  by  d) to

27. Most of the people are carried ....... by alluring advertisements.

      a)   into   b) away   c) from   d) with

28. We plan to put ........ at a hotel during our next vacation.

       a) by   b)  against  c) up   d) down

29. People living there were deprived ....... the basic amenities.

       a) of  b)  with   c) for   d) by

30. She acted repugnant ......... the official orders.

       a) by   b)  against  c) for  d) to


ANSWERS
1. a   2. b  3. b  4. d  5. b  6. a  7.c  8. d 9. a 10. c  
11.c  12. a 13. d 14. d 15. c 16 . b 17. a 18. a 19. d  20. b
21. d 22. d 23. b  24. d  25. c  26. b 27. b  28. c  29. a  30. d




































No comments:

Post a comment