Friday, 26 May 2017

COMPETITION EXAMINATION QUESTIONS -- SPOT THE ERROR

Exercise On The Pattern Of Competition Examination Questions

Mark part of sentence containing error if any. Mark same  if no error.


  1.

a. Neither of the
b. two sisters are appearing
c. in the examination this year.
d. No error

2.
a. One should keep one’s
b. word if he wants to be
c. respected by others.       
d. No error

3.
a. Each girl of them
b. was selected and
c. she performed very well.
d. No error

4.
a. This is the same
b. car which I
c. sold last year.
d. No error

5.
a. Everything and everyone
b. who I see in this city
c. reminds me of my past.
d. No error

6.
a. Neither of the
b. two brothers were
c. present in the meeting.
d. No error

7.
a. Candidates which have no
b. work experience are not
c. eligible to apply for this post.
d. No error

8.
a. What was in her
b. mind nobody
c. could imagine?
d. No error

9.
a. What to speak of food,
b. we were not offered
c. water even there.
d. No error

10.
a. One of his two sons
b. have built a big
c. house in the city.
d. No error

(ANSWERS 1.b 2.b 3.c 4.b 5.b 6.b 7.a 8.d 9.a 10.b)


11.
a. Of the two sons of the
b. old man, the younger
c. is the richest.
d. No error

12.
a. Who do you
b. love the most
c. your father or mother?
d. No error

13.
a. If you had worked hard
b. you had got
c. through the examination.
d. No error

13.
a. He is making efforts
b. to pass the examination
c. for the last two years.
d. No error

14.
a. Had I realized that
b. it was so difficult task
c. I had taken his help.
d. No error

15.
a. The teacher advised all
b. the students that they
c. all should work hard.
d. No error

16.
a. As it was raining
b. for two hours, I was
c. not able to go out.
d. No error

17.
a. She asked the
b. little child what
c. is your name.
d. No error

18.
a. We went to see
b. the fifty years old
c. building in the city.
d. No error 

19.
a. Being a rainy day,
b. I carried an umbrella
c. with me.
d. No error

20.
a. We reached home
b. before it
c. started raining.
d. No error

(ANSWERS 11.c 12.a 13.b 14.d 15.d 16.a 17.c 18.b 19.a 20.a)



21.
a. Unless we do not
b. make a haste, we
c. shall be late.
d. No error

22.
a. We went out for
b. a picnic yesterday
c. and enjoyed very much.
d. No error

23.
a. She is taking this medicine
b. for the last two months but
c. there is no improvement in her health.
d. No error

24.
a. It is I
b. who is
c. at fault.
d. No error

25.
a. Having taking her food,
b. she started for
c. her next journey.
d. No error

26.
a. If it rains, I
b. shall go to
c. my office in a car.
d. No error

27.
a. She as well as her
b. sister were successful
c. in the examination.
d. No error 

28.
a. The entrepreneur started
b. showing results within a few
c. days after having started.
d. No error

29.
a. She lied a
b a beautiful vase
c. on the table.
d. No error

30.
a. The child observed that
b. water had flown from
c. from higher to lower level.
d. No error

(ANSWERS 21.a 22.c 23.a 24.b 25.a 26.c 27.b 28.c 29.a 30.b)

31.
a. As I entered
b. into my house,
c. it started raining. 
d. No error

32.
a. Had I been in your
b. place, I would
c. refused her offer.
d. No error

33.
a. Before leaving the counter
b. be ensured that
c. your cash is intact.
d. No error


34.
a. Taken in to account
b. advice of his father,
c. he abandoned his plans.
d. No error


35.
a. All the employees of
b. our organization are
c. committing and sincere.
d. No error.


36.
a. I am not convincing
b. about his sincerity in
c. executing the plan.
d. No error

37.
a. Some people are 
b. blind of the faults
c. of their children.
d. No error


38.
a. Learning that he
b. he qualifies the test
c. I congratulated him.
d. No error


39.
a. Such men who are
b. intelligent are sure
c. to rise in life.
d. No error


40.
a. This is the
b. same kind of
c. pen as my.
d. No error




(ANSWERS 31.b 32.b 33.b 34.a  35.c 36.a 37.b 38.b 39.a 40.c)




41.
a. I knew that none
b. of them were having
c. any money at that time.
d. No error


42.
a. She was so shocked of
b. having lost her ring that
c. she fell down unconscious.
d. No error


43.
a. The person who you   
b. met in the market
c. is my teacher.
d. No error



44.
a. An aircraft was sent
b. for lifting the persons
c. stranded at the site. 
d. No error


45.
a. Had she worked hard
b. she will have certainly
c. passed the examination.
d. No error


46.
a. He will punish not only
b. the boy but
c. also fine him.
d. No error


47.
a. Despite of protest by
b. her parents she decided
c. to continue her studies.
d. No error


48.
a. One can lead a
b. happy life without
c. spending lot of money.
d. No error


49.
a. His comments were
b. harsher than that
c. of his father.
d. No error

50.
a. It was me
b. who had helped 
c. him at that time.
d. No error  

(ANSWERS 41.b 42.a  43.a  44.b 45.b 46.a 47.a 48.c 49.b 50.a)



51.
a. The minister told his secretary
b. that he will not
c. attend any meeting that day.
d. No error


52.
a. She asked him that
b. why he had not
c. attended the meeting.
d. No error


53.
a. I do not know
b. who that book
c. belonged to.
d. No error


54.
a. She had been
b. travelling by car
c. since last several years.
d. No error


55.
a. Do not leave this
b. place until
c. I return back.
d. No error.


56.
a. Nobody knew
b. from where
c. did she come
d. No error


57.
a. He not only needed
b. machinery but also
c. money for his factory.
d. No error


58.
a. On return from school
b. he lied his books
c. on the table.
d. No error


59.
a. The child kept
b. weeping throughout
c. the whole night.
d. No error


60.
a. Honesty, integrity and
b. being intelligent are the
c. qualities of a gentle man.
d. No error



(ANSWERS 51.b 52.a 53.b 54.c 55.c 56.c 57.a 58.b 59.c 60.b )




61.
a. Children were
b. mocking with a
c. beggar in the street.
d. No error.


62.
a. She showed her
b. resentment by
c. absenting from the meeting.
d. No error

63.
a. He instructed all the
b. employees prohibiting
c. to smoke in the office.
d. No error


64.
a. Neither of the two
b. brothers are accompanying
c. us to the picnic.
d. No error


65.
a. I am sure that
b. none of them are
c. aware of the facts.
d. No error


66.
a. Bread and butter are
b. the main concern of
c. a common man today.
d. No error


67.
a. The number of accidents
b. on roads are on the
c. increase day by day.
d. No error


68.
a. The chief left the office
b. in the morning but
c. he came back now.
d. No error


69.
a. As the days are
b. passing she got
c. looking prettier.
d. No error


70.
a. They attended the meeting
b. in larger number than
c. I had expected.
d. No error

(ANSWERS 61.b 62.c 63.c 64.b 65.b 66.a 67.b 68.c 69.b 70.c )


71.
a. Courtesy to others
b. is considered
c. as virtuous.
d. No error


72.
a. What I need at this time
b. are a few helping hands
c. rather than words of sympathy.
d. No error


73.
a. He enquired of me
b. if I have finished
c. my work by then.
d. No error


74.
a. If you had acted fast
b. a little, you will have
c. reached in time.
d. No error


75.
a. He asked her that
b. whether she had
c. taken her food .
d. No error


76.
a. Do you intend on
b. invite your friends
c. on your birthday?
d. No error


77.
a. He was angry 
 b. with his wife 
c. for being delayed.
d. No error


78.
a. She tried her hard
b. but she could not
c. differentiate in the two.
d. No error


79.
a. Such women
b. who are virtuous
c. are always respected.
d. No error


80.
a. Those who
b. gods love
c. die young.
d. No error.


(ANSWERS 71.c 72.b 73.b 74.b 75.a 76.b 77.c 78.c 79.b 80.a )


81.

a. He parted with
b. his money
c. as well as his friends.
d. No error


82.
a. The child could
b. not distinguish
c.  in good and evil.
d. No error


83.
a. He as well as
b. his brother
c. are to blame.
d. No error


84.
a. They have been
b. living here
c. since months.
d. No error


85.
a. Every man,
b. woman and child
c. were lost.
d. No error


86.
a. The beggar
b. is blind
c. by one eye.
d. No error


87.
a. Circumstances are such
b. as I cannot
c. help him.
d. No error


88.
a. The student was
b. debarred to attend
c. the school.
d. No error

 89.
a. The traveler rested
b. under the shadow
c. of a tree.
d. No error


90.
a. I plan to  
b. stay with you
c. to next Sunday.
d. No error


(ANSWERS 81.c 82.b 83.c 84.c 85.c 86.c 87.b 88.b 89.b 90.c )


91.
a. He is known
b. for taking right and
c. quickly decisions.
d. No Error


92.
a. It is safe to
b. travel by train
c. than by bus.
d. No error


93.
a. She prefers
b. more coffee
c. to tea.
d. No error


94.
a. He raised from
b. his seat and ran
c. towards the door
d. No error


95.
a. Much oil
b. has flown
c. into the drain.
d. No error


96.
a. You can not go
b. to home until
c. you finish your work.
d. No error     


97.
a. Every man,
b. woman and child
c. respect him.
d. No error


98.
a.He classified the
b. whole information
c. by two parts.
d. No error



99.

a.We could not
b. hardly get ready
c. in such a short time.
d. No error



100.

a. Because his concepts 
b. are so clear that these
c. create no confusion.
d. No error



(ANSWERS:91.c92.a 93.b 94.a 95.b 96.b 97.c  98.c 99.a 100.d)